Вінницькі курсанти-рятувальники дізнались більше про кібербезпеку

clock
27.10.2023 09:18

26 жовтня в закладі освіти відбулась зустріч курсантів з старшим інспектором управління протидії кіберзлочину Мариною Задвернюк, яка поділилась кількома порадами, що допоможуть захистити себе та особистий комп’ютерний простір від впливу кіберзлочинців.

У наші дні використання інформаційних технологій не має меж. Віртуальний простір переймає від реального все підряд, у тому числі й злочинність у її нових формах і проявах.

Щоб не стати жертвою кіберзлочинців, потрібно постійно тримати руку на пульсі і знати що робити, а чого категорично уникати.

В рамках Всесвітнього тижня медійної грамотності та інформації, курсанти та студенти училища проходять інтенсиви саме у цій сфері.

Зокрема, на заході говорили про таке:

☝️шахрайство з пластиковими платіжними картками,

☝️використання в операціях реквізитів платіжних карт, отриманих зі зламаних серверів інтернет-магазинів, платіжних і розрахункових систем, а також із персональних комп'ютерів

☝️несправжні інтернет-магазини, сайти – найпоширеніші інтернет-злочини, об’єктом яких може бути будь-який користувач інтернету.

Окрім цього, з метою блокування та протидії російської агресії в Інтернеті, учасники ознайомились  з проєктом “STOP RUSSIA MRIYA”, який є спільною розробкою Департаменту кіберполіції та волонтерів.

 

А що ви знаєте про цей проєкт? Які методи захисту в Інтернет використовуєте?

Схожі матеріали