Відбувся семінар з питань акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти

clock
12.12.2023 16:00

12 грудня 2023 року за ініціативи управління Державної служби якості освіти у Вінницькій області на базі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) відбувся семінар для заступників керівників закладів фахової передвищої освіти Вінниччини на тему: «Успішна акредитація освітньо-професійних програм». 

Відкривав захід та ознайомив присутніх із планом семінару начальник управління Державної служби якості освіти у Вінницькій області Володимир Малінін. Обговорення питань здійснювалося за участі Марини Федчишиної, начальниці відділу акредитації, сертифікації та роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Вінницькій обл. та директорки департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої і освіти дорослих Державної служби якості освіти України Наталія Вітранюк, яка долучилася до заходу у режимі онлайн відеоконференції.

У ході семінару обговорювалися питання перспектив акредитації освітньо-професійних програм в умовах сьогодення, типові помилки, які допускають заклади фахової передвищої освіти, були надані практичні рекомендації у підготовці та проходження акредитації. 

Марина Федчишина більш детальніше зупинилася на питаннях діяльності експертів та проблем, які виникають під час проходження акредитації закладом фахової передвищої освіти. 

Учасники заходу, які вже мали досвід акредитації ОПП, мали змогу поділитися деякими висновками із колегами та надати поради щодо успішної акредитації.

Після завершення семінару для учасників була проведена екскурсія училищем, ознайомлення з освітнім середовищем та демонстрація здобутків діяльності викладачів училища. 

Схожі матеріали