В училищі за програмою Вінницької обласної військової адміністрації триває робота щодо повернення коштів за навчання студентам

clock
14.06.2023 11:00

Близько 9 млн гривень зарезервовано в обласному бюджеті Вінниччини для компенсаційних виплат за навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти. 

Хто має право на таку компенсацію?

Студенти, що належать до категорій: діти учасників бойових дій, учасники бойових дій, члени сімей загиблих ветеранів війни.

Днями у Вищому професійному училищі ЛДУБЖД відбулось правове інформування щодо соціального захисту здобувачів освіти. 

Студенти: 

  • дізналися про можливість повернення коштів за навчання
  • пройшли інструктаж щодо алгоритму дій для реалізації цього права 
  • отримали перелік необхідних документів. 

Варто також зазначити, що напередодні фахівчиня із соціальної роботи Наталія Клец взяла участь у  семінарі-практикумі щодо порядку компенсаційних виплат за навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти, який відбувся під егідою Департаменту гуманітарної політики спільно з Департаментом молодіжної та соціальної політики.

До 30 червня працівники училища мають подати списки студентів із вказанням вартості навчання та відсутності академзаборгованості. Після чого Департамент молодіжної та соціальної політики передає документи у місцеві органи соціального захисту (відповідно до зареєстрованого місця проживання студента).  

ВАЖЛИВО. Даною компенсацією можуть скористатися лише:

  • студенти Вінницької області
  • студенти, котрі надали повний пакет документів (за встановленим переліком)
  • студенти, які не мають академічної заборгованості 

ПОРАДА. Студенти з інших областей, поцікавтесь чи працює подібна програма у вашому регіоні.

Дані виплати є суттєвою соціальною підтримкою для родин, котрі постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Схожі матеріали