В Училищі відбувся випуск молодих фахівців

clock
22.02.2024 16:43

Сьогодні, 22 лютого, у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) відбулись урочистості з нагоди XVI випуску. Цьогоріч лави фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій поповнили 85 курсантів та 65 студентів училища. 

Шестеро найкращих випускників та випускниць училища, відмінників навчання отримали  відзнаки та цінні подарунки. За високі досягнення, вагомі здобутки нагородами та заохоченнями від Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької міської ради були відзначені працівники училища. 

Традиційно, відразу після оголошення наказу тимчасово виконуючого обов'язки ДСНС України Володимира Демчука про присвоєння спеціального звання «Головний майстер-сержант служби цивільного захисту», курсанти-випускники зірвали маскуючі наліпки з погонів, на яких замайоріли перші зірки.  

Привітати молоде покоління рятувальників завітали  т.в.о. директора Департаменту персоналу апарату ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Олексій МІГРІН,  виконуючий обов'язки ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Дмитро Бондар, представники ГУ ДСНС України у Вінницькій області та освітніх закладів міста, ветерани, батьки.

«150 випускників — гарна цифра і достойна кульмінація всієї наполегливої   праці, відданості колективу закладу та сумлінного навчання і тренувань здобувачів освіти. Тож в добрий час, шановні! Дотримуйтеся кодексу етики та професіоналізму рятувальника. Будьте на сторожі, пильні та готові прийти першими на допомогу. Ми продовжуватимемо підтримувати та направляти вас у подальшому навчанні та розвитку в стінах рідного університету. Ні кроку назад, вперед до Перемоги, до світлого майбуття у єдиній соборній і неподільній державі», - зазначив у своїй промові виконуючий обов'язки ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Дмитро Бондар.

Неймовірні, зворушливі відчуття у присутніх викликали слова подяки та авторський вірш від випускника, відмінника навчання Назара Лаврика. 
За доброю традицією, батьки благословили випускників пишним українським короваєм. Та розділили його між новоспеченими рятувальниками служби "101".

Очільник училища Ігор Ліпчанчук, вітаючи молодих фахівців, зазначив: «Тримайте міцно оборону за життя і безпеку кожного українця та українки, не втрачайте ентузіазму та молодечого запалу. Примножуйте свої професійні досягнення та майстерність, а разом з ними і славу рідного, єдиного в Україні Училища ДСНС». 

Хвилюючим моментом для усіх стало прощання випускників служби цивільного захисту із Прапором закладу освіти. 

Завершилися заходи  проходженням урочистим маршем випускників та співробітників училища.

Схожі матеріали