Удосконаленню немає меж!

clock
01.03.2024 10:38

29 лютого 2024 року викладачі навчального відділення пожежної тактики та організації служби разом із курсантами взяли участь в тренінгу, спікером якого став американський волонтер з питань радіаційного та хімічного захисту  - Марк ДЖОНСОН.

Захід проводився англійською мовою і для уникнення мовного бар’єру, фахівцем навчально-методичного відділу Олександрою ГУК забезпечено якісну комунікацію та мовний переклад.  Відмітимо, що зазначена подія відбулася на базі АРЗСП ГУ ДСНС України у Вінницькій області у два етапи: від теорії  до практичних аспектів, де викладачі та здобувачі освіти ознайомились з: 

- симптомами ураження та токсикодинамікою найрозповсюдженіших речовин (хімічної зброї) масового ураження;

- методами та засобами їх індикації;

- польовими способами проведення деконтамінації особового складу від хімічних та радіоактивних забрудників при виконанні завдань за призначенням.

У практичній частині усі мали змогу відпрацювати навички одягання та знімання засобів радіаційного та хімічного захисту за міжнародними протоколами з проведенням деконтамінації.

Впевнені, що одержані знання дають змогу підвищити рівень професійної підготовки, як викладачів так і здобувачів освіти з питань радіаційного та хімічного захисту. 

Схожі матеріали