«Студентське самоврядування перспективи та виклики»

clock
19.12.2023 14:08

В межах заходу виступив заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький, який проінформував присутніх про ініціативи, що реалізуються у рамках надання освітніх можливостей для розвитку самоврядування, а також в онлайн-режимі відповів на запитання учасників щодо впровадження основних змін в галузі освіти. 

Під час  панельної дискусії між керівниками закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти начальник відділу виховної та соціально-гуманітарної роботи ВПУ ЛДУБЖД (м. Вінниця) Ірина Курінна поділилася корисними кейсами щодо  організації успішної діяльності Руху самоврядування у закладах освіти ДСНС.

Під час форуму керівники закладів освіти, здобувачі та лідери  самоврядування презентували заклади вищої, професійної та фахової передвищої освіти, а також обговорювали важливі питання про:

– перспективи розвитку сучасної молодіжної політики;

– роль студентського самоврядування у забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану;

– проблеми фінансування органів студентського самоврядування;

– можливості співпраці студентства з іноземними фондами, громадськими організаціями та об’єднаннями;

– взаємодію студентського самоврядування з адміністрацією закладу освіти та органами влади для покращення студентського життя.

Захід, організований лідерами Студентської ради Вінниччини, об’єднав активну молодь регіону, їх наставників, поважних гостей профільних департаментів обласної військової адміністрації для обміну думками й досвідом щодо актуальних питань розвитку студентського самоврядування. Фінальною крапкою стало підбиття підсумків та окреслення планів щодо подальшої співпраці студентської молоді в межах програм розвитку самоврядування Вінниччини.

 

Схожі матеріали