Рятувальники вивчають міжнародні стандарти у сфері цивільного захисту населення

clock
31.05.2024 13:43

З 2023 року рятувальники ДСНС України є складовою Механізму цивільного захисту Європейського союзу - про це, а також про структуру та про специфіку діяльності даної системи здобувачам освіти ВПУ ЛДУ БЖД (м. Вінниця) розповів днями начальник відділення-майстер виробничого навчання Руслан ТКАЧЕНКО.

Зокрема, під час тематичної зустрічі слухачі та курсанти дізнались про:

- реалізацію державної політики з гарантування безпеки населення та територій від негативних наслідків надзвичайних ситуацій в особливий період та мирний час;

- зобов’язання України відповідно до міжнародних договорів щодо участі  в подоланні наслідків надзвичайних ситуацій на територіях іноземних держав;

- стажування підрозділів ДСНС у Центрі координації реагування на надзвичайні ситуації (ERCC);

- вивчення алгоритмів роботи комунікаційно-інформаційної системи механізму цивільного захисту (CECIS) задля напрацювання горизонтальних зв'язків з європейськими колегами.

Окремий акцент було зроблено на діяльність єдиної в Україні (сертифікованої) пошуково-рятувальної команди під назвою USAR, котра залучена в  Механізм цивільного захисту Європейського союзу.  Ця команда базується на території Мобільного Рятувального Центру Швидкого Реагування (Київська область) і саме її фахівці залучаються при наданні допомоги від ДСНС України державі, що потерпає від лиха. 

Схожі матеріали