Проведено конкурс «Кращий дозиметрист»

clock
15.02.2024 17:30

Викладацьким складом навчального відділення пожежної тактики та організації служби проведено конкурс «Кращий дозиметрист» серед здобувачів освіти первинної професійної підготовки за професією 7243 «Дозиметрист». 

Конкурс проводився в три етапи: 

·        перший етап - тестування за допомого онлайн платформи Online Test Pad, до якого входили питання із предметів «Засоби радіаційної розвідки та дозиметричного контролю», «Тактика дій спеціальних підрозділів сил цивільного захисту під час ліквідування надзвичайних ситуацій з викидом радіоактивних речовин» та «Пожежна тактика і тактика дій підрозділів під час ліквідування надзвичайних ситуацій та їх наслідків»;

·        другий етап – виконання нормативу «Надягання загальновійськового захисного комплекту та протигаза». Учасники змагалися одягати засоби індивідуального захисту за мінімально короткий час. Важливою умовою було дотримання послідовності та правильності одягання;

·        третій етап включав у себе підготовку до роботи та перевірку працездатності приладу радіаційної розвідки. Учасники, будучи одягненими спеціальний індивідуальний комплект РХБ захисту рятувальника (ProChem IICLF), проводили підготовку до роботи вимірювача потужності дози (рентгенометра) ДП-5В.

По закінченню конкурсу, учасники та глядачі по новому осягнули професією  дозиметриста, сформували для себе нові пріоритетні напрямки даної професії та отримали масу позитивних емоцій, які спонукають до отримання знань, умінь та навичок. 

Перемогу у конкурсі вибороли здобувачі освіти: 

o   1 місце – Олександр МАРТИНЮК;

o   2 місце – Артем ОРИСИК;

o   3 місце – Максим КОСТЮЧУК.

          Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо усім учасникам успіхів у навчанні!

Схожі матеріали