Представниці Вищого професійного училища ЛДБЖД (м.Вінниця) взяли участь у тренінгу «Компетенції для професійного зростання» в рамках проєкту «Жінки. Мир. Безпека»

clock
12.09.2023 14:35

Нещодавно фахівчині училища пожежників-рятувальників (м. Вінниця) взяли участь у тренінгу «Компетенції для професійного зростання» в рамках масштабного проєкту «Жінки. Мир. Безпека», який відбувся в м. Київ за ініціативи організацій-партнерів Українська Асоціація Представниць Правоохоронних Органів/УАППО та Український Жіночий Фонд/Ukrainian Women's Fund.

Учасники тренінгу шляхом розв’язання практичних вправ та обміну досвідом мали можливість систематизувати знання та дати оцінку з питань:

- державної ґендерної політики під час війни в українському та міжнародному вимірах;

- досвіду України щодо виконання Резолюції РБ ООН НПД 1325 «Жінки, мир, безпека» на національному та місцевому рівнях;

- механізму запобігання насильства стосовно жінок та боротьби з цим явищем;

- психологічній допомозі в умовах надзвичайної ситуації.

Над підвищенням обізнаності учасників щодо впровадження положень Стамбульської конвенції та Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків працювала команда кваліфікованих тренерів:

- Галина Жуковська, старша референтка Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики

- Ольга Перунова, заступниця начальника Управління моніторингу дотримання прав людини МВС, доктор в галузі права;

- Катерина Бороздіна, віцепрезидентка ГО «Ла Страда-Україна»

- Євген Боженко та Олександра Бурлаченко, психологи Центру психічного здоров’я «Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Завдяки змістовній програмі та обговоренню у колі фахівців працівники правоохоронних органів та системи надзвичайних ситуацій оволоділи корисними кейсами з даної теми, що дозволять представити напрацьовані матеріали ширшій аудиторії.

Схожі матеріали