Практичний воркшоп «Гендерно зумовлене насильство: розпізнавання, запобігання, протидія»

clock
20.12.2023 10:54

Нещодавно на базі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) для курсантів і курсанток відбувся практичний воркшоп «Гендерно зумовлене насильство. Розпізнавання. Запобігання. Протидія».

Під час воркшопу, що відбувся у форматі інтерактивного квесту , учасники виконували практичні завдання, які їм доводилось знаходити у закладі освіти  на тематичних міні-локаціях. У ході розв’язання ситуативних вправ, курсантки та курсанти закріпили теоретичні поняття про гендерно зумовлене насильство, а також ознайомилися з механізмами протидії, зокрема відпрацювали алгоритми:  

– як реагувати?

– куди звертатися?

– як попереджувати?

По завершенню 4-годинного заходу учасники та учасниці під керівництвом тренерки Яни Тверезої, не лише обговорили основні принципи запобігання та протидії насильству, а також розробили попередні рекомендації щодо попередження різних проявів насильства у молодіжному середовищі.

Захід відбувся у рамках регіонального плану дій 1325 "Жінки. Мир. Безпека" за ініціативи громадської організації "Інститут місцевої демократії "Відкрите суспільство".

Схожі матеріали