Персонал училища проходить освітній курс «Як навчати дітей мінної безпеки»

clock
04.04.2024 12:00

Сьогодні, 4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням, персонал Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) підбиває підсумки проходження онлайн-навчання «Як навчати дітей мінної безпеки».

Так, більшість персоналу училища пожежників-рятувальників вже успішно опанували курс для працівників ДСНС про ефективне навчання мінної безпеки дітей шкільного віку, під час якого:
- опрацювали теоретичні матеріали й практичні кейси для ефективної роботи з мінної просвіти;
- взяли на озброєння рекомендації міжнародних експертів як інтерактивно й безпечно навчати дітей та підлітків правил мінної безпеки;
- вивчили ефективні методики щодо створення безпечного середовища, психологічного розвантаження дітей, оцінювання їх знань;
- перевірили рівень засвоєного матеріалу та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації щодо ефективного ведення просвітницької діяльності з питань мінної безпеки. 

Курс «Як навчати дітей мінної безпеки» розроблено Державною службою України з надзвичайних ситуацій спільно з Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством освіти і науки України та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

В умовах війни за останні 2 роки Україна стала світовим лідером за ступенем забрудненості території вибухонебезпечними предметами. Тож сьогодні одним із головних завдань інформаційної оборони - є просвітницька робота з дітьми та дорослими. Продовжуємо наближати Перемогу кожен на своєму фронті.

Схожі матеріали