Навчання з організації аварійно-рятувальних робіт при аварії на хімічно-небезпечних об'єктах

clock
13.04.2023 17:19

Викладачами навчального відділення пожежної тактики та організації служби проведено тактико-спеціальні навчання на тему: «Відпрацювання аварійно-рятувальних робіт під час ліквідування аварії з викиданням НХР» із здобувачами освіти, які здобувають освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 263 Цивільна безпека.

Метою навчання була організація аварійно-рятувальних робіт при аваріях на хімічно-небезпечних об’єктах, відпрацювання практичних навичок роботи особового складу по встановленню меж зони хімічного забруднення, припинення виливу амоніаку на підстильну поверхню, осадження парів амоніаку, проведення деконтамінації особового складу за допомогою деконтамінаційної кабіни та проведення відбору проб небезпечної хімічної речовини і якісної її ідентифікації.

Слід зазначити, що від правильних рішень керівника аварійно-рятувальних робіт та злагоджених дій особового складу залежить життя, як особового складу так і цивільного населення, а також успіх у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Саме тому під час навчань створювалась обстановка, максимально наближена до реальної.

 

 

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали