Маємо пам'ятати, щоб жити й перемагати!

clock
11.10.2023 12:54

10 жовтня курсанти першого курсу Вищого професійного училища ЛДУБЖД (м. Вінниця) відвідали вуличну виставку-присвяту «Воїни світла», що організована громадською організацією родин загиблих захисників України «Серце нАЗОВні» за підтримки Департаменту культури Вінницької міської ради.

Завдяки інформаційному супроводу екскурсовода Євгенія Сараф’янса, заступника директора з виставкової роботи Музею Вінниці, учасники події дізналися про експозицію, що складається із понад двохсот меморіальних стендів. На них - розповіді про подвиг бійців із усієї України, які загинули під час російсько-української війни - захисників і захисниць Маріуполя та «Азовсталі» із полку «Азов», бійців 3-ї окремої штурмової бригади, батальйонів «Донбас» та «Шахтар».

На виставці також представлені світлини, що ілюструють руйнацію таких міст як Маріуполь, Іловайськ, Мар'їнка, Буча, Ірпінь, висвітлюють трагічні події в Іловайську та Оленівці.

Під час заходу курсанти поспілкувались із Вікторією Калмиковою – матір'ю загиблого захисника України вінничанина-азовця Романа «Вахра» Калмикова. Саме за її ініціативи виставка з'явилася у Вінниці.

Життєписи цих людей - це уроки мужності й патріотизму для нас, живих. Бережімо пам'ять про Героїв, які загинули, щоб ми жили гідно!

Схожі матеріали