Курсанти вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

clock
26.04.2024 16:47

Курсанти та студенти Вищого професійного училища ЛДУ БЖД (м. Вінниця) взяли активну участь у низці заходів до 38-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Майбутні рятувальники стали учасниками заходу «Трагедія та біль Чорнобиля», що відбувся у форматі зустрічі з ліквідаторами на базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського.

Спогадами про боротьбу з атомним лихом ділилися безпосередні учасники:  

- Михайло Ястремський, голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль України», ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, член Національної Спілки журналістів України;

- Микола Демчук, ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І категорії, член правління міської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

Також учні групи 22ПБ/Т-23С разом із керівником навчальної групи Юрієм Рудаком вшанували  працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії, долучившись до тематичного заходу  на базі Вінницького краєзнавчого музею.

Леонід Хом’ячук розповів здобувачам освіти 21ПБ/Т-23 групи про вінничан, що мужньо й самовіддано боролись із смертоносною ядерною стихією, провівши заняття в Музеї історії пожежної охорони та училища.

Схожі матеріали