Керівництво МВС і ДСНС провели робочу зустріч із японською делегацією

clock
20.04.2024 09:46

Заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря й тимчасово виконуючий обов'язки Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник провели робочу зустріч із японською делегацією.

Зустріч відбулася в одному із навчальних закладів, де готують майбутніх рятувальників. Іноземні партнери ознайомилися зі специфікою їх навчання. Делегація також відвідала один із підрозділів ДСНС, в якому проходить підготовка рятувальників за різними  категоріями, зокрема з використання техніки, що надали японські партнери. 

У рамках зустрічі було обговорено подальші кроки розвитку співпраці та надання допомоги підрозділам ДСНС. 

Варто зазначити, що від початку співпраці Японія надала українським рятувальникам понад 600 одиниць спеціальної техніки та обладнання, що вже допомагає долати наслідки російської агресії. 

Заступник Міністра подякував гостям та висловив сподівання на посилення співпраці між Україною та Японією: «Перш за все хочу висловити вдячність Японському агентству міжнародного співробітництва JICA, Посольству Японії в України, Уряду Японії та всьому народу Японії за непохитну підтримку України у цей надзвичайно складний для нашої держави час, коли ми виборюємо наше право бути вільними і незалежними у кривавій війні, яку розв’язала росія проти України».

За його словами, результати двостороннього співробітництва дозволять суттєво розширити спроможності рятувальних підрозділів ДСНС.

Т.в.о. Голови ДСНС України підкреслив, що результати співпраці з Японією є вкрай важливими як для ДСНС, так і для всієї державної системи, що працює для захисту цивільного населення і територій. 

«Завдяки консолідації спільних зусиль та об’єднаній підтримці з боку світової спільноти ми переможемо у цій війні та відбудуємо нашу державу. Ми з Вами робимо одну справу — забезпечуємо безпеку громадян, та завжди готові надати допомогу тому, хто цього потребує», – наголосив Андрій Даник.

Схожі матеріали