Чорнобильська катастрофа крізь десятиліття. Чорнобиль у спогадах Михайла Ястремського

clock
26.04.2023 17:17

25 квітня напередодні 37 річниці вибуху на ЧАЕС у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) відбулась зустріч із безпосереднім учасником ліквідації аварії, колишнім заступником начальника училища, членом Національної спілки журналістів України, полковником внутрішньої служби у відставці Михайлом Ястремським.

Відверта розмова з безпосереднім очевидцем і без перебільшення героєм тих трагічних подій зворушила здобувачів освіти та була цікавою й корисною для молодих курсантів ВПУ ЛДУБЖД.

Михайло Микитович очолює Вінницьку міську організацію «Союз Чорнобиль України», є автором п’яти книг-споминів, які розповідають про вінничан, що мужньо й самовіддано боролись із смертоносною ядерною стихією. У своїй розповіді він торкнувся різноманітних аспектів Чорнобильської катастрофи, висвітлив роботу Вінницької громадської організації, яка допомагає учасникам та родинам ліквідаторів, військовослужбовців, медиків, які брали участь у подоланні наслідків аварії, ознайомив з уривками прозових та поетичних творів письменників-земляків про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу.

На завершення зустрічі Віталій Карвацький, заступник начальника училища по роботі з персоналом, від імені всіх присутніх подякував шанованому гостю за мужність, героїзм, силу духу, проявлені при подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, а також за теплу зустріч. Закликав пам’ятати всіх, хто ціною власного здоров’я і життя захистив світ від ядерного пекла.

Схожі матеріали