Зустріч з представником кіберполіції

clock
15.05.2023 10:31

В наш час війна в інформаційному просторі може завдати не меншої шкоди, аніж війна на полі бою. Розуміючи це, 12 травня у клубі відбулася зустріч здобувачів освіти Вищого професійного училища ЛДУБЖД (м. Вінниця) із Мариною Задвернюк, інспекторкою відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції.

Розповсюдження комп'ютерних вірусів, шахрайства з пластиковими платіжними картками, крадіжки коштів з банківських рахунків, викрадення комп'ютерної інформації та порушення правил експлуатації облікових записів у соціальних мережах - ось далеко не повний перелік інтернет-злочинів, про які розповіла спікерка.

Також вона ознайомила присутніх із проєктом «StopRussia/ MRIYA», що координує спільні дії Кіберполіції України та волонтерів у протидії російським окупантам у медіа-просторі. Чат-бот приймає інформацію про фейкові ресурси, котрі перевіряються модераторами кіберполіції та відправляються на блокування.

Інспекторка закликала молодь училища дотримуватися правил медійної гігієни в діджитал-просторі та чинити опір окупантам у складі добровольців кібервійська у чат-боті «StopRussia | MRIYA».

Схожі матеріали