Зустріч учасників бойових дій з курсантами училища

clock
28.08.2023 15:29

Напередодні Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в училищі пожежників-рятувальників (м. Вінниця) відбулась зустріч курсантів із учасниками бойових дій, військовослужбовцями Національної гвардії України.

Під час зустрічі молодь мала змогу поспілкуватися з захисниками, які з початку вторгнення стали на захист України. Військовослужбовці у формі діалогу розповіли присутнім про особистий життєвий досвід перебування “на нулі” під час наступу й оборони, а також:

- відповіли на запитання про страх, героїзм, формування колективу та дружбу, втрату товаришів, ставлення до жінок на війні;

- продемонстрували засоби захисту та надали можливість приміряти військове спорядження та амуніцію;

- прокоментували вміст аптечки та особливості порятунку людського життя в бойових умовах;

- дали оцінку реаліям сучасної війни, яка розпочалась 2014 року й вшанували пам’ять героїв, які віддали свої життя за незалежність нашої Батьківщини.

Учасники заходу подякували військовим, подарували захисникам невеличкі подарунки, які знадобляться їм в польових умовах та на згадку про подію зробили спільну світлину на фасаді НПРЧ.

Кожен з присутніх пройнявся мужністю та відвагою до всіх захисників України, хто захищав і продовжує захищати нашу державу, надаючи нам можливість навчатися та жити.

 

Схожі матеріали