Контраст
Шрифт

Вишиванка єднає!

clock
18.05.2023 17:54

Вишиванка – це етнічний бренд, перевірений історією, а Всеукраїнський День вишиванки перетворився на свято національної єдності та збереження національно- культурних традицій. Спільнота Вищого професійного училища ЛДУБЖД (м. Вінниця) долучилася до святкування Дня Вишиванки – 18 травня всі прийшли до закладу в барвистих українських вишиванках.

Протягом дня транслювались авторські відеоролики «Унікальний орнамент від Сходу до Заходу» про особливості вишивки в різних областях України, які творчі колективи активної молоді підготували заздалегідь. Найкращі відеороботи поповнили відеотеку училища та висвітлені на офіційних веб-ресурсах закладу освіти.

Захід “Вишиванка єднає” розпочався з проведення інтерактивної вікторини на знання історії вишиванки та цікавих фактів про символи, що у ній закладені. У ході святкового дійства учасники демонстрували образи сучасних українців у конкурсі “Квітуча Україна” та презентували цікаві ідеї й неабиякі художні здібності під час створення патріотичного боді-арту.

У підсумку, за результатами голосування журі, перемогу в конкурсі “Вишиванка єднає” здобула збірна команда студентів. Також журі конкурсу відзначили за особистий внесок в організацію та розвиток культурно-освітньої, мистецької роботи Ігоря Андроненка, Катерину Софієнко, Дар’ю Чебан, Юлію Пасічник. Переможці заходу отримали солодкий подарунок від ради курсантського, учнівського та студентського самоврядування.

 

Схожі матеріали
Прес-центр