Вінницькі курсанти вшанували пам'ять ліквідаторів

clock
15.12.2023 17:38

Здобувачі освіти, в пам'ять про загиблих працівників пожежно-рятувальної служби, запалили лампадки біля монументу загиблим, при виконанні службового обов'язку на території училища. Про гіркі втрати та подвиг пожежників по внутрішній телевізійній мережі в закладі освіти було продемонстровано документальні фільми.

Не оминула ця сторінка історії України і наше училище. Серед перших шести вогнеборців, які стали на боротьбу із радіацією випускник училища Микола Ващук. 
У складі зведеного загону ліквідаторів аварії, котрі працювали вже в травні 1986-го в Чорнобилі, був заступник начальника училища Михайло Ястремський та 27 інших працівників. Чорнобильська катастрофа показала, наскільки великою може бути і людська самопожертва. 

Це день мужніх та самовідданих людей, подвиг яких не можливо переоцінити. Героїзм, патріотизм і професійна майстерність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС перевірені часом. Ми не маємо права забувати про їх самопожертву. Багато з них не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь. Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат.

Навчаємо майбутні покоління рятувальників нашій історії - історії нашої служби.

Схожі матеріали