Викладачі училища рятувальників провели заняття для майбутніх поліціянтів

clock
05.04.2024 11:05

Днями викладачі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) провели  заняття для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ.

Головною метою бінарного заняття стало вдосконалення та відпрацювання алгоритмів взаємодії між фахівцями Нацполіції та ДСНС України. Зокрема, акцент було зроблено саме на спільній роботі, при ліквідації наслідків ДТП.

Під час заняття майбутні поліціянти ознайомились із:

 -    статистикою, видами та характеристиками ДТП;

-     небезпекою автомобілів з альтернативними джерелами живлення;

-     способами та методами проведення деблокування постраждалого;

-     особливостями алгоритмів взаємодії підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та Національної поліції.

Особливе зацікавлення в курсантів викликала практична частина, під час якої було продемонстровано порядок надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП, за участю автомобіліста та мотоцикліста: 

-         правильність знімання шолома з постраждалого мотоцикліста;

-         накладання шийного комірця;

-         фіксація постраждалого на довгій транспортувальній дошці;

-         накладання спінального жилета та швидка евакуація постраждалого з транспортного засобу.

На завершення, у форматі "питання-відповідь" курсанти ХНУВС мали можливість поточнити для себе всі деталі та незрозумілі моменти і в конструктивному діалозі із викладачами-рятувальниками підбили підсумки опрацьованого.

Варто зазначити, що саме така "жива" співпраця служб та закладів освіти різних відомств є одним із найефективніших методів  підготовки висококласних фахівців у сфері безпеки населення.

Викладачі ВПУ ЛДУ БЖД (м. Вінниця) завжди відкриті до співпраці та реалізації нових прогресивних проектів.

Схожі матеріали