У Вінниці майбутнім рятувальникам презентували перший в Україні симулятор віртуальної реальності

clock
16.05.2024 19:25

Сьогодні, 16 травня, в училищі відбулася урочиста передача навчальної системи тренування FLAIM Trainer.

У рамках презентації девайсу викладачі та курсанти мали нагоду протестувати подарунок. Програмне забезпечення за допомогою технологій віртуальної реальності дозволяє змоделювати умови реальної пожежі, включно із температурними показниками.

Олег Кушнірук, начальник управління освіти, науки та спорту ДСНС України, подякував британським благодійникам за надсучасне обладнання, що допоможе зробити процес підготовки рятувальників більш ефективним, безпечним та економним.

«Ми переконалися, що мультисенсорне обладнання віртуальної реальності зі зворотним звʼязком максимально наближає освітній процес до реального, а збір даних та аналіз результатів навчання дозволить суттєво поліпшити професійну підготовку майбутніх вогнеборців-рятувальників» - зауважив Олег Кушнірук.

З нагоди знайомства, що відбулося саме у Всесвітній день вишиванки, рятувальники презентували іноземним друзям символічні українські подарунки - вишиті сорочки та сувенірну продуцію.

Реалізація проекту відбулась за ініціативи благодійного фонду «Українські вогнеборці» (Ukrainian Firefighters Foundation), участі і підтримки іноземних партнерів компаній North Fire та FLAIM Systems.

Схожі матеріали