Представники ВПУ ЛДУБЖД (м. Вінниця) взяли участь у тренінгу з впровадження Механізму цивільного захисту ЄС

clock
22.08.2023 14:45

21-22 серпня представники ВПУ ЛДУБЖД (м. Вінниця) взяли участь у дводенному тренінгу з питань практичного впровадження Механізму цивільного захисту Європейського Союзу, що відбувся на базі Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту.

Програма онлайн-тренінгу охоплювала вивчення алгоритмів активації МЦЗЄС, зокрема учасники:

– розглянули досвід співпраці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за сприяння Міжнародного центру хімічної безпеки та захисту;

– дослідили можливості ЄС щодо надання допомоги та співпраці у випадку великих природних та техногенних катастроф через досвід роботи міжнародних структур (OCHA), Групи ООН з оцінки та координації реагування на надзвичайні ситуації (UNDAC), Євроатлантичного координаційного центру НАТО з реагування на катастрофи (EADRCC).

– опанували механізм та процедуру впровадження спільної інформаційної системи екстреної комунікації (CECIS) та Координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації (ERCC).

За результатами занять учасники отримали практичну інформацію щодо додаткових можливостей для подолання надзвичайних ситуацій в рамках МЦЗЄС.

Схожі матеріали