Курсанти Вищого професійного училища взяли участь у спеціальних навчаннях RESCUE DAYS UKRAINE 2023

clock
18.09.2023 15:40

 

   Курсанти Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) у період з 13 по 15 вересня 2023 року взяли участь у спеціальних навчаннях RESCUE DAYS UKRAINE 2023, які проходили на базі ГУ ДСНС України у Рівненській області. Це спільні навчання фахівців аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС, співробітників департаменту Патрульної поліції та працівників медицини катастроф. Метою навчань є підвищення професійного рівня фахівців аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС до виконання завдань за призначенням та ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод.

  Цього року участь у навчаннях брали 170 професійних рятувальників, патрульних поліцейських та медиків з усієї України. Їх навчали 20 сертифікованих інструкторів ДСНС. Впродовж 2-х днів учасники відпрацьовували 5 тренувальих локацій:

- ДТП з в’їздом легкового автомобіля у будівлю;

- ДТП з потраплянням легкового автомобіля у водойму;

- ДТП на автомобільному мосту;

- ДТП з автомобілем, перевернутим на дах;

- ДТП з боковим ударом автомобіля.

  Варто зазначити, що нині понад 50 країн Євросоюзу та Північної Америки проводять подібного роду тренування. В Україні навчання такого формату відбуваються вже вп’яте. Перші навчання стартували у 2019 році на Рівненщині.

 

Схожі матеріали