Ювілейний випуск курсантів та студентів

clock
22.12.2022 15:32

15-й ювілейний випуск курсантів та студентів Вищого професійного училища ЛДУ БЖД (м.Вінниця) 

На шляху до погонів прапорщика служби цивільного захисту та дипломів фахового молодшого бакалавра була проведена величезна робота, щодо підготовки професіоналів своєї справи. За час навчання нашим третьокурсникам довелося пройти трагічне стажування, котрого не було в жодному навчальному плані. Після ракетних обстрілів Вінниці, на рівні із бойовими підрозділами оперативно-рятувальної служби, курсанти 3-го курсу взяли участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт з ліквідації наслідків.

Особливістю випуску цьогоріч стало те, що він відбувся раніше, ніж зазвичай. Причиною стала війна. Саме сьогодні держава потребує високопрофесійних рятувальників ДСНС, як ніколи, тож здобувачі освіти без відпусток та вакацій перейшли з ІІ курсу на ІІІ і вже відзавтра розпочнуть виконувати свій службовий обов'язок - рятувати людей.

Привітати молоде покоління рятувальників завітали представники ДСНС України, керівництво області, міста, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та ГУ ДСНС України у Вінницькій області. 

За звичаєм, благословив на добрий початок та освятив усіх присутніх його високопреосвященство Митрополит Вінницький і Барський Симеон. 

Традиційно, відразу після оголошення наказу Голови ДСНС України Сергія Крука про присвоєння спеціального звання "Прапорщик служби цивільного захисту", курсанти-випускники зірвали маскуючі наліпки з погонів і на їхніх грудях замайоріли перші, здобуті кропіткою працею, зірки. 

"В Добрий час, вам, дорогі колеги! Тримайте міцно оборону за життя і безпеку кожного українця, не втрачайте ентузіазму та молодечого запалу. Любіть людей і нашу державу, бо тільки любов здатна до жертовності, а жертовність і професіоналізм – це дві основні складові справжнього рятувальника. Примножуйте свої професійні досягнення та майстерність, а разом з ними і славу рідного, єдиного в Україні Училища ДСНС.

Від сьогодні ви будете не просто «працювати рятувальником», від сьогодні ви будете виконувати місію. Тож нехай це буде місія здійсненна!", - звернувся до випускників очільник закладу Микола Говорущак. Вдалого старту! 

Продовжуємо

#навчати_краще_і_кращих

Схожі матеріали