280 сміливих юнаків та 25 амбітних дівчат склали Присягу та Клятву на вірність народу України

clock
15.09.2023 16:15

Сьогодні, 15 вересня, у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) відбулись урочистості з нагоди Дня рятівника та складання Присяги та Клятви на вірність українському народові.

Визначною подією цей день став для тих, хто зробив важливий крок у своєму житті, виборовши своїми знаннями та наполегливістю, право долучитися до почесної когорти «Героїв без зброї».

Цьогоріч географічну карту закладу освіти поповнили вихідці з 18 областей. Вітали здобувачів освіти та колектив училища пожежників-рятувальників народні депутати України Сергій Мандзій та Юрій Заславський, проректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності полковник служби цивільного захисту Дмитро Чалий, очільник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук.

Після виконання Державного Гімну України за усталеною традицією присутні вшанували пам’ять колег, полеглих унаслідок збройної агресії рф проти України під час виконання службових обов’язків і бойових завдань, хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу пожежників-рятувальників.

Зі щирими побажаннями, мудрими настановами та порадами виступив т.в.о. начальника, полковник служби цивільного захисту Володимир Коцюр. Нагадавши про те, у який нелегкий для країни час відбувається це святкове дійство, побажав усім насамперед Перемоги Світла над темрявою, добра та істини. Очільник училища висловив сподівання, що першокурсники будуть наполегливими й послідовними в опануванні нових знань та стануть справжніми фахівцями обраної справи.

Після урочистої церемонії прийняття Присяги курсантами та складання Клятви студентами та ліцеїстами І курсу, молодому поколінню рятувальників присвоєно перше спеціальне звання – рядовий служби цивільного захисту, а також вручено символічні погони. Урочистість миті підсилило спільне виконання Гімну училища.

На завершення заходу особовий склад, курсанти, ліцеїсти та студенти пройшли урочистим маршем.

 

Схожі матеріали